O procedură nedureroasă și relaxantă

Masaj de drenaj limfatic

Sistemul limfatic transportă fluxul limfatic care este format din celule albe din sânge prin vasele limfatice și care fac parte din sistemul imunitar care apără organismul împotriva infecțiilor. Masajul de drenaj limfatic este o tehnică eficientă care ajută la menținerea sistemului imunitar funcțional.

Beneficiile masajului de drenaj limfatic

Întrebări frecvente

Masajul limfatic are ca scop creșterea eficienței sistemului limfatic și circulator. Prin reducerea volumului de fluid reținut și a presiunii asociate, acesta poate reduce riscul circulației împiedicate. Această reducere a volumului crește capacitatea sistemului circulator de a elimina rapid lichidele reținute și orice deșeuri toxice. În unele cazuri, am constatat că un pacient se simte destul de „energizat” după drenaj.

Un sistem limfatic „înfundat” este egal cu tot felul de probleme de sănătate – și asta poate fi adevărat. Celulele depind de lichidul limfatic (care, btw, este plin de celule albe din sânge care combate bolile) pentru a transporta substanțele, pentru a comunica cu alte celule și pentru a le ajuta să își îndeplinească îndatoririle.

Deci, o rețea deteriorată poate înșuruba acele procese, contribuind la probleme precum limfedemul, umflarea cronică într-o anumită zonă a corpului. În domeniul medical, folosim drenajul limfatic manual pentru a ajuta persoanele care au avut leziuni ale sistemului limfatic în urma intervențiilor chirurgicale, traumatismelor sau tulburărilor de dezvoltare.

În prima ședință, terapeutul tău de masaj limfatic va câștiga un istoric și o înțelegere amănunțită a stării tale pentru a stabili cum să îți tratezi în mod eficient starea specifică. Masajul limfatic necesită o masă de masaj. Prosoapele îți protejează modestia. Accelerațiile folosite la masaj sunt ușoare și ritmice, iar masajul limfatic nu trebuie să fie dureros. Uleiul de masaj este opțional.

După masaj, terapeutul dumneavoastră poate recomanda îmbrăcăminte cu compresiune. Dacă vă este sugerat, vă vom oferi informații suplimentare. De asemenea, puteți beneficia de câteva sfaturi despre exerciții, masaj de sine, periere a pielii și bandaj de compresie care va continua să ajute în procesul de drenaj limfatic. Terapeutul vă va încuraja să puneți întrebări pentru a înțelege pe deplin opțiunile dvs. de îngrijire.

Ședințele de masaj limfatic variază între 30 și 90 de minute, în funcție de afecțiune. Vă recomandăm ca sesiunea dvs. inițială de masaj limfatic să fie o sesiune de 60 de minute pentru a vă stimula fluxul limfatic. Această perioadă va stimula drenarea la un membru. Dacă tratați mai mult de două sau mai multe membre, vă recomandăm inițial o consultație de 90 de minute. Terapeuții dumneavoastră de drenaj limfatic vă vor ghida pentru îngrijirea dvs. de urmărire, în funcție de modul în care răspundeți la masaj și experiența lor.

Încearcă o masajul limfatic și nu vei regreta!

Este o tehnică de masaj folosită pretutindeni în lume dar care trebuie aplicată numai de un profesionist.